14 Kasım 2015 Cumartesi

Victoria's Secret Fashion Show 2015 - BOHO PSYCHEDELIC

    Yılın en büyük moda olaylarından Victoria's Secret Fashion Show 10 Kasım'da gerçekleşti. Yaklaşık bir ay sonra tv de izleyebileceğiz ama showdan resimler yayınlandı.
    Defile her sene olduğu gibi bu sene de 6 bölümden oluştu. Açılış bölümü ''Boho Psychedelic'' teması etrafında şekillenmiş.  Melekler podyumda Coachella Festivalini yansıttı. Karmakarışık desenler, püsküller, hippiler, çingeneler... Haydi şu bohem fantaziye bi göz atalım.

    Şovun açılışını geçen yılki gibi Behati Prinsloo yaptı. Üst üste şovu açma şerefine erişen üçüncü melek oldu. (Önceki ikisi Gisele ve Adriana) Behati, VS podyumunun en enerjik meleklerinden. Her zaman en yaratıcı pozları o verir, mimiklerini çok iyi kullanır. Geçen yıl ilk defa şovu açacağı için heralde inanılmaz heyecanlıydı, biraz gergin görünüyordu. Makyajı onu biraz yorgun göstermişti. Ama bu sene orijinal Behati idi. Enerjisi üst seviyedeydi. Adriana'nın açılışları efsanedir. Onun performansına en çok yaklaşabilecek kişi kesinlikle Behati. VS bu işi biliyor.
    Gelelim kostümüne. Boho Psychedelic temasını mükemmel yansıtan kıyafeti ona baya yakışmış. Gökkuşağı esintili kanatlarındaki ''Love'' yazısıyla aşkın herkes için eşit olduğuna vurgu yapılmış. Behati podyumun ucunda poz verirken yazıyı işaret ederek ''All we need is love'' mesajı verdi.

    Bu yılın bir diğer esas kızı Lily Aldridge, Behati'den hemen sonra çıktı. VS'nin böyle sade ama cool görünümlerini çok seviyorum. Kırmızı çamaşıra ve aristokrat cekete bayıldım. Bu kız biraz da poz çalışmalı bence, her yıl aynı pozlar. Şahane elmacık kemiklerine ve seksi bakışlarına fazla güvenme beybi :p

    Geçen yıl seçilen 10 yeni melekten biri Jasmine Tookes. Podyuma üçüncü sırada çıkması beni şaşırttı. VS onu bayağı öne çıkarmaya çalışıyor. Bu renkler ona çok yakışmış. Çok neşeli bir performans sergiledi. Eteklerini havalandırarak ikonik pozlar verdi. Küçük ve rengarenk kanadı gereksiz olmuş. Renklerin içinde kaybolup gitmiş.

    Evet sırada VS prensesi Candice Swanepoel var. 2011 ve 2013'te açılış meleğiydi kendisi. Bu yıl biraz geri planda kalmış. Valla bence iyi de olmuş. (Hiç kıskanmıyorum :)) Açık ara en iyi vücuda ve kusursuz bir catwalka sahip ama ruh yok azizim. Baksana şuna sıkıcı sıkıcı hep aynı pozlar. :p Bi de bu iç çamaşırı defilesi değil mi ya bikini ne alaka anlamadım. Ama konseptle uyumlu mu evet uyumlu. Candice; etnik desenli üçgen bikinisi, süet çizmeleri, sallanan kolyeleri ve püskülleriyle tam bir Coachella kızı olmuş.

    Dört melekten sonra İngiliz model Leomie Anderson ilk kez VS podyumuna çıktı ve sadece bir sefer yürüdü. VS böyle kızları sever. Kıyafetine gelirsek siyahi diye etniği yapıştırmışlar kıza.fkdlf.

     Kardashian kolonisinden Kendall Jenner bütün büyük moda evleri yetmiyormuş gibi bu yıl bir de VS'ye kabul edildi. Tamam iyi hoş yürüsün de bütün medya bununla Gigi denen kankasının resimleriyle dolu. VS bunlardan mı ibaret? 5'i kıdemli, 10'u yeni olmak üzere 15 tane melek statüsünde modelin başrolde olması gerekirken bu kızın bu kadar abartılması niye? Alt tarafı bi realiti şov yıldızı. Of, bak ben bile ne kadar uzun yazdım hakkında :) Gelelim kostümüne. Gerçekten en iyilerden birini giydirmişler. Renkler muazzam. Havalı eteğine ve özellikle kırmızı korseye bayıldım. Bel oyuntusunu nasıl da vurgulamış. Taşıyan Kendall olmasaydı favorim olurdu.jfkgvfg.

    VS'nin yeni meleklerinden Martha Hunt'un görünümü Candice'in giydiğinin başka bir versiyonu. Şapka çıktı kel göründü hesabı destekli sütyenler yerine üçgen bikinileri giyince bizim sıskaların minnak memeleri ortaya çıktı.hgfjhgf. Of bu püsküllü çizmeleri hiç sevmedim. Nasıl da kalın göstermiş alt tarafı. Yalnız hatunda sağlam leğen kemiği varmış.hgfhg.

    Karşınızda Porto Riko mucizesi Joan Smalls! Kendisi bir melek değildir ama 2011'den beri VS için çalışır. Şu karizmaya, şu yürüyüşe, şu pozlara bakın. Yüzü, vücudu, saçları kusursuz görünüyor.

    Sırada kusursuz surat Romee Strijd var. Hollanda'nın dünya mirasına son katkısı. O da 10 yeni melekten biri. VS'nin en iyi keşfi bana göre. Kendisine Angelina Jolie'nin sarışını da diyebiliriz. Outfiti biraz Pink bölümünü andırsa da gökkuşağı kanatlarıyla aşkta özgürlüğü vurguluyor.

    3 yıldır VS podyumunda yürümeyi başaran Maria Borges, bu sene kazıttığı saçlarıyla dikkat çekti. Saçlarını savura savura kırıtan bu yellozların arasına böyle çıkmak büyük cesaret doğrusu. Bana 2006 kadrosunda yürüyen Ajuma Nasenyana'yı hatırlattı. (Alt resimdeki pembe kostümlü)

    19'luk çıtır meleğimiz Taylor Hill'e de ilk bölümden yer ayrılmış. Gayet güzel ve enerjik görünüyor. Ama şu kanatlara bakar mısınız? Geçen sene Lily'nin taktığının aynısı. Benzeri falan değil. Aynısı. Baya yeni kanat tasarlamaya üşenip eskilerden birini geçirivermişler kızın sırtına. Yahu ayıp be, bu kadar mı yaratıcılığınızı yitirdiniz?

    VS'nin çoğu kataloğunda kullandığı ama melek kadrosuna almadığı Josephine Skriver bence harika görünüyor. Üzerindeki renkler tam onun rengi. Desenler falan harika. Bu bölümdeki favori görünümlerimden biri. Josephine'i diğer kızlardan ayıran özelliği acaip fit olmasına rağmen kıvrımlı hatları, dolgun memişleri.

    İsveç harikası Elsa Hosk, geçen yıl şovdan hemen önce melek ilan edilmişti. Zaten VS'nin alt markası Pink'in yüzüydü. Bu yıl VS onu her yerde kullandı. Bence yeni Candice. Ama bana sorarsanız bu kızda fazlası var. Candice kadar güzel ama onun gibi sıkıcı ve monoton değil. Favori meleklerimden biri. Kostümünden bahsedersek malesef ki berbat! Annesinin elbisesini giymiş bir çingene kızı gibi. Ah harcamışlar güzeller güzelimi.

    Boho Psychedelic temasının 14. ve son look u. İlk bölümün kapanış meleği olmak önemlidir. VS bunun için Kate Grigorieva'yı seçmiş. (Ah şu kızın soyadını yazarken her seferinde google a bakmaktan nefret ediyorum.) Tatlı meleksi ifade en çok onda var bence. Melek kadrosuna alınması boşuna değil yani. Moda haftalarında en çok gördüğüm modellerdendi. Büyük moda evlerinin defilelerinde salındı kendileri. VS onu neden bu kadar az kullandı anlamadım. Önümüzdeki sene öne çıkması dileğiyle :p Kıyafeti geçen sene finalde giydiğinin başka bi versiyonu gibi. (Sağ üst köşe) Bu benzerlik ne saçmalık. Hıh!

    Benim favori dörtlüm şöyle:  1) Kendall
                                               2) Behati
                                               3) Lily
                                               4) Josephine      

     Siz en çok hangi look u beğendiniz?  

2 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...